Philips TV’s eindelijk ondersteund door Ziggo

Ik heb een jaar geleden een mooie Philips TV (32PFL5604H) gekocht icm zo’n CI+ CA-module. De verkoper vertelde mij dat dit alles zou werken, maar niets was minder waar. Zenders werkte niet en regelmatig vlogen de foutmeldingen om je oren. Onderzoek op internet leerde mij dat dit kwam omdat Ziggo Philips TV’s niet wou certificeren…

Regelmatig heb ik gechat met de Philips helpdesk, wat iedere keer resulteerde in een nieuwe firmware update voor m’n TV. En iedere keer ging het een tijdje goed… Meestal na een maand vielen de zenders weer 1 voor 1 uit. Tot ik vandaag sprak met de Ziggo Helpdesk vanwege een telefonie probleempje.

Na het telefonieprobleem besproken te hebben vroeg ik hem naar de status van de Philips TV’s, en hij wist mij te melden dat er ondertussen een aantal modellen wel gecertificeerd zijn… Wel verwees hij me door naar de ziggo-site voor meer informatie. Daar vond ik een lijst met gecertificeerde TV’s en tot mijn verbazing stonden er ineens een hoop philips-tv’s bij.

Mijn TV had nog wel problemen met wat zenders, maar dit heb ik zelf kunnen oplossen. Heb je er ook last van, volg dan de volgende stappen:

  1. Installeer de laatste firmware (momenteel versie 000.026.078.000)
  2. Herinstalleer alle zenders. Dit is belangrijk, doe je dit niet, blijven sommige zenders haperen of geen beeld geven.

Bijkomend voordeel, ineens laat de Elektronische Programma Gids (EPG) alle zenders zien, terwijl deze tot voor kort ophield na de FILM1 zenders.