Leuk dat Windows Live Writer

Windows Live Writer

Vandaag de hele dag bezig geweest met het installeren van Windows op mijn iMac. Toch wel handig om te hebben als je voor je werk veel met Microsoft te maken hebt. Een van de tools die bij Windows zit (of erbij krijgt als je ergens op klikt) is Windows Live Writer. Een tool om offline blog post te schrijven. Op zich leek het me wel eens grappig om te proberen en begon alles in te stellen, zodat ik via Windows Live Writer een post zou kunnen bakken…

Zoals deze bijvoorbeeld. Maar tijdens de installatie heb ik blijkbaar niet goed opgelet en heeft WLW een post aangemaakt op mijn blog en deze netjes weer verwijderd. Maar waar dat ding geen rekening mee heeft gehouden is: mijn RSS feed, en mijn Twitternotifier. Dus overal waar mijn weblog gelinkt wordt via RSS en op mijn Twitter-timeline kwam ineens de post voorbij met de titel: Tijdelijk bericht dat wordt gebruikt om het thema te bepalen. (e1247443-5a0e-4f11-8183-ebd303226a65 – 3bfe001a-32de-4114-a6b4-4005b770f6d7). Mijn excuses aan iedereen die op die link binnen is gekomen! Ik had beter moeten opletten.

Maar toegegeven; de tool doet wat hij belooft. Je kan een post maken en versturen naar je blog. Maar ondertussen zit ik wel weer te tikken in de WordPress interface. Waarom, plaatjes gaan niet zoals ik wil, opmaak wil ik anders hebben, etc. Dat komt omdat ik al veels te lang met WordPress werk, en precies weet wat ik moet doen om mijn posts er consistent uit te laten zien. En dat lukt met niet met WLW.