Oplichting is makkelijk: KCR/BDR

k

Voor een hoop mensen zal de naam KCR en/of BDR niets zeggen, voor de andere groep doen deze twee bedrijfsnamen het stoom uit de oren komen. Volgens de KCR zijn wij namelijk klant, maar ze leveren helemaal geen diensten.

Wat doet de KCR / BDR, zou je nu denken. Helemaal niets. Ze bieden aan om je container eens per maand te reinigen voor een leuk bedrag. Lang geleden, toen mijn vrouw nog mijn vriendin was, heeft ze hiervoor getekend. Het leek een goede deal. De eerste drie keer is de container netjes gereinigd. Maar toen, een jaar lang niets. In de tussentijd heb ik meerdere malen geprobeerd te bellen en heb op een gegeven moment de boel schriftelijk opgezegd.

Laatst kreeg ik een brief van KCR, of ik de openstaande rekeningen uit 2005 wilde betalen. Ik woon hier pas sinds 2006 dus dat kan helemaal niet. Maar zo netjes als ik was, ben ik maar gaan bellen. Nu roepen zij dat zij mijn opzegging nooit hebben ontvangen, nooit enige klacht hebben binnengekregen en dat ik maar moet gaan betalen. Opzeggingen moeten aangetekend, zeggen ze…Nou na het lezen van de algemene voorwaarden op de site van BDR (wat dezelfde toko is als KCR) kan ik gewoon schriftelijk opzeggen. Andere algemene voorwaarden heb ik nooit ontvangen en/of mogen inzien.

Volgende keer, als KCR weer een brief stuurt, gaat deze linea recta in de papierbak. Laat ze het maar aangetekend versturen, anders heb ik het gewoon niet ontvangen. En als ze ooit een incassobureau op mij afsturen (hun incassobureau is van dezelfde eigenaar ?!), heb ik genoeg om deze zaak te winnen. Ik heb meerdere malen geprobeerd het contract te ontbinden en op te zeggen, schoonmaken doen ze niet, opzeggingen verdwijnen in de post. Reageren op een aangetekende brief doen ze niet…

Dus het zal wel met die BDR / KCR. Een tip voor jullie, waarde lezers… Wil je een schone container, dan moet je het zelf doen!