Echt te fout, Apple. Foei!

Apple

Vandaag, kwam ik erachter dat Apple een heel erg flauw geintje probeert uit te halen met Microsoft. In je netwerkomgeving worden Windows (en blijkbaar ook Ubuntu) machines weergegeven met een plaatje van een oude CRT monitor, met het wel bekende BSOD (Blue Screen of Death). Dit is toch echt wel een beetje over de top meneer Steve Jobs!

Helemaal appart is het dat het om een Linux (Ubuntu) gaat. Blauwe schermen op Ubuntu ben ik nog niet tegengekomen. Gelukkig is het makkelijk weg te halen… Instructies op engadget.com.

1 thought on “Echt te fout, Apple. Foei!

  1. Toen ik mijn iBook G4 kocht, lang geleden, was hij (vanwege zwaar in de aanbieding) goedkoper of even duur als een laptop zonder besturingssysteem (“Ja meneer, dat kan wel, maar dan moeten we Windows er afhalen en dat kost extra”).

    Al gauw bleek dat het bij Apple minimaal net zulke klootzakken waren als bij Microsoft (in het mailprogramma hadden ze het bijvoorbeeld zo ingesteld dat alle spam van Apple door het spamfilter heen ging. Gelukkig had ik dat snel door, maar toch: het blijft een klotestreek) en toen heb ik mij voorgenomen nooit meer een Appleproduct te kopen, wat goed gelukt is.

    Zo’n flauw geintje als hierboven beschreven sterkt mij in mijn voornemen. Dank.

    Leve Linux (die iBook werkt nog steeds en is dual bootable: Mac OS X en Ubuntu). Als ik Distrowatch trouwens goed begrepen heb, is Linux Mint een soort nog gebruiksvriendelijker versie van Ubuntu, maar dat is een heel ander verhaal.

Comments are closed.