Mijn reactie op: We gaan allemaal kapot aan debilisering

Bas Taart

Bas_taart (Blogger/eigenaar Bastard Inc.,Redacteur http://retecool.com, Freelancer (o.a. HP/De Tijd), Volgens @andre_rouvoet: ‘onzinnige en suggestieve kletskoek’) blogde over de kwaliteit van de tv. Erg goed stuk. Mijn reactie wil ik jullie niet onthouden.

En het wordt alleen maar erger. De trend nu, en geloof me dat wordt nog veel groter, zijn programma’s over kleren maken. Van die grandioze relnichten in legging en gescheurde ‘o-zo-geëngageerde-jaren-tachtig-t-shirts’ die ‘o-zo-moderne-maar-toch-retro-bij-de-rootz-blijvende’ H&M kleren maken. Echt die kut programma’s worden als Big-Brother-spinoffs de buis op gesmeten.

En om die kleren te showen heb je modellen nodig. Die hoe kan het ook anders weer in een of andere ‘ik-pluk-je-van-de-straat-en-maak-je-cocaine-hoer’ programma uitgekozen wordt door een of andere jury met hele bekende Nederlanders die niemand kent.

Het erge is, er wordt naar gekeken. En niet alleen door verlepte huisvrouwen die achter de buishangen, omdat manlief zich heeft opgesloten in de schuur (aan het klussen aan zijn nieuwste ‘beste idee’) of op zolder achter zijn treintjesverzameling. Nee, al die metro (in touch met je vrouwelijke kant) mannen kijken gezellig mee vanaf de Ikea bank.