Opinie: Weer samenscholingsverbod in Utrecht

Utrecht

Woensdag schreef het Algemeen Dagblad er al over, in Utrecht – Zuilen per 11 juni 2008 geldt er een samenscholingsverbod. Waarom, is het nodig, wat zijn de gevolgen, etc.

Ikzelf woon in Zuilen en heb van de gemeente ergens vorige week al een wijkbericht gekregen waarin de maatregelen zijn genoemd.Eerst, het wordt een samenscholingsverbod genoemd, maar eigenlijk geld dit maar voor 27 jongens ?! Hoezo samenscholingsverbod?

Ook zijn er 25 extra politie mensen in de buurt ingezet. En ja, dit is te merken. De sfeer in de wijk is grimmiger, dan twee weken terug. Op straat ‘hangt’ een sfeer die, niet prettig aanvoelt.Daarbij, die extra politie mensen racen veel door de wijk.

Ik ben van mening dat Zuilen nu zo wel erg in de picture staat de laatste. Zo veel was hier natuurlijk niet aan de hand. Bij de erntige gevallen is bekend wie de daders (en wie de mensen om de dader heen) zijn. Pak die hard aan, dan is het volgens mij ook opgelost. Er is volgens mij maar 1 vervelende groep. Die weg, rust wellicht terug.

De rust is relatief. Zo heel anders is zuilen niet, in vergelijk met elke andere wijk in de grote steden. Kan je niet overweg met die ‘stadse’ rust, dan kan je altijd nog verhuizen naar het platteland…

Wijkbericht Utrecht Zuilen (06 2009):

Wijkbericht Gemeente Utrecht - Zuilen juni 2009