Ziggo Philips en CI+

TV

Vandaag een CI+ module aangeschaft zodat ik met mijn Philips platte lcd tv (32PFL5604H) zonder tussenkomst van een stroomverslindend kastje tv kan kijken. Ik dacht, module erin, smartcard erin en kijken maar… Nou nee hoor. 

Omdat Philips zich wel aan de internationale CI+ standaarden houdt, maar om een of andere vage reden niet de Ziggo standaard kan ik dit niet zomaar doen. Volgens de Ziggo helpdesk (gratis bellen als je Ziggo-telefoon hebt) moet ik naar de Philips site gaan om de firmware van mijn tv te updaten. Firmware van een TV updaten, dat is iets wat ik nooit had gedacht te moeten doen.

Naar lang zoeken op de Philips-site naar de juiste firmware (ik wist het typenummer van de tv niet meer) en 4 uur downloaden van 30 Mb (ligt aan de Philips servers, vertelde de helpdesk msn-ert mij) heb ik eindelijk de bestanden binnen…


Volgens die msn-ert moest ik het zipje uitpakken en dat bestand op een lege usb-stick zetten. Deze in de tv stoppen en het gaat vanzelf. Dat klopte gelukkig. na die firmware update werkte het gewoon!

Dus ookal zegt Ziggo Phillips niet te ondersteunen, kijk ik nu wel zonder extra kastje ertussen. Het wordt nu wel wennen aan de nieuwe zender indeling, andere programmagids en eenvoudiger afstandsbediening. Maar geen extra kastje meer 🙂

Die update vind je hier: http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=32PFL5604H/12&slg=nl&scy=NL

3 thoughts on “Ziggo Philips en CI+

  1. Bedankt voor de tip!!! M’n zwagertje wil n.l. volgende week een Philips tv kopen en ook een ci card van ziggo nemen. Weet ik vast hoe het moet!

  2. Hallo Mark Berck,

    Das een mooi verhaal! Ik heb de zelfde tv. Helaas werken bij mij slechts enkele kanalen waaronder Net5, Brabant TV en Eurosport HD. De andere kanalen werken niet.

    Welke update heb je geinstalleerd?

    Groeten Cees

Comments are closed.