Een reisje naar Charkov, Oekraïne

Daar sta ik dan, bij de gate (B13) te wachten tot we mogen instappen. Om een of andere onduidelijke reden is het vliegtuig vertraagd. Niet zo heel erg, ware het niet dat ik in Wenen moet overstappen op een vlucht naar Charkov, Oekraïne. En deze vlucht zal niet op me wachten in Wenen.

Mis ik deze vlucht dan kan ik net zo goed weer terug naar Nederland, omdat ik maar 1 nacht daar zou verblijven. Dus of het wordt rennen of de eerste vlucht terug naar Nederland…

07:40 ondertussen zit ik in m’n stoel en hoor net dat we pas om 08:25 gaan opstijgen. Vlucht naar Wenen duurt zeker 1 uur en 50 minuten, dus als alles meezit zie ik m’n transfervlucht opstijgen als ik land.

09:20 momenteel vlieg ik boven de Tsjechische grens, en het is nog 40 minuten vliegen. Niemand van de crew weet nog iets over de aansluitingen. Wat wel duidelijk is, is dat ik 4 minuten eerder land dan mijn aansluiting zou moeten vertrekken.

Wel weet ik ondertussen waarom we zo laat vertrokken zijn, in Wenen was te veel mist. Hierdoor konden ze minder vluchten afhandelen dan normaal.

Zelf verwacht ik de transfer niet te halen, en ben nieuwsgierig hoe Austria Airlines het gaat afhandelen. Een latere vlucht naar Charkov heeft weinig zin zoals al eerder gemeld.

We wachten af.

09:35 en ja hoor we moeten ons melden bij de servicebalie, dus geen aansluitende vlucht 🙁

09:38 nou, het wordt ietsje positiever. Ik heb 15 minuten om mijn aansluiting te halen. We wachten af.

12:35 daar zit ik dan, in een taxi op weg naar een vaag hotel in Oostenrijk. De aansluiting heb ik dus niet gehaald, en heb twee uur in de rij bij de servicebalie gestaan om alles om te boeken, zodat mijn dagje Oekraïne een dag later plaatsvind. Eerst maar eens kijken hoe Vosendorf is.

13:30 hotel valt mee, nette maar eenvoudige kamer. Nu rustig gaan werken, en kijken of ik morgen aankom op de plek van bestemming…

 

17 november 

07:45 Het is wachten op de taxichauffeur. Hopelijk is deze op tijd. Ik ken totaal de weg hier niet, en als hij niet komt opdagen zal ik waarschijnlijk de vlucht vandaag ook missen…

08:45 Eindelijk gearriveerd, taxi was 10 minuten te laat, dus ik moet me haasten. Heel vervelend was de cd-speler in de taxi, deze bleef overslaan… Zet hem dan uit!

10:00 Gelukkig. Ik heb het gehaald en zit in het vliegtuig. Maar er is wel zojuist aangekondigd dat we 15 minuten later vertrekken. Maar mijn Oekraïense vrienden kennende wachten ze wel.

14.00 Zo, na een vlucht van twee en een half uur eindelijk geland en door de douane. (Voor de oplettende lezer, Oekraïne loopt een uurtje voor op ons). De directeur en project manager van NIX stonden al netjes op me te wachten.

24:00 Zo. Dat was een lange dag. Veel gewerkt, veel gegeten en veel gedronken. Nadat we de zaken afgehandeld hadden zijn we met een groep de stad in geweest. Daar heerlijk gegeten. Ook hebben ze me voorgesteld aan een lokaal drankje “Grenabuca” (schrijf het vast verkeerd). Dit drankje is gemaakt van grenadine, mierikswortel en wodka. Erg lekker, erg gevaarlijk. Maar Ivar (de directeur) stelde mij gerust door te melden dat je er geen kater van krijgt 🙂

18 november

08.30 De dag van de terugkeer, zal Austria Airlines alles goed omgeboekt hebben (ik denk het wel, maar je weet maar nooit). Planning voor vandaag: 10 uur wordt ik opgepikt; 10.15 tester wegwijs maken in de oplossing, en eventuele vragen beantwoorden van de ontwikkelaars, 11.30 hapje eten en om 14.25 weer naar Nederland…

10:30 De tester blijkt ziek. Hij heeft een kater 🙂 dus blijkbaar klopt het verhaal van Ivar niet helemaal. Zelf gelukkig nergens last van.

11:30 Laatste hapje in typisch Oekraïens restaurant. Die Oekraïners hebben wel lekker eten (veel vlees, veel calorieën), maar echt gezellig is het restaurant zelf niet. Gelukkig zijn de Oekraïners dat wel.

12:30 Inchecken, het moment van de waarheid. Als mijn ticket goed is omgeboekt, dan zal de rest wel goed gaan.

12:45 Gelukkig, geen enkel probleem. Zit nu aan de koffie achter de douane. Ze keken wel een beetje vreemd naar mijn paspoort (gloedje nieuw, 5 dagen oud). Blijkbaar hadden ze deze variant nog niet eerder gezien.

Zo na de koffie even nog taxfree shoppen, mijn vrouw verdient wel een luchtje 🙂 en dan naar huis.

19:30 Zo, eindelijk weer een peuk in Nederland. Het was een lange trip, 6 uur lang in het vliegtuig (en een uurtje wachten in Wenen) is saai. En vermoeiend. Zo met de trein naar Utrecht en dan zit het er weer op!