Wat mij nu weer is overkomen; Stelling

Gisteren (1 april) zat ik rond 18.30 in “de beruchte” bus 3 naar Zuilen (Utrecht). Achterin de bus, zaten zoals altijd, een aantal niet zo beleefde opgeschoten rotjochies. Deze rotjochies zijn welbekend in Utrecht en wonen over het algemeen in wijken zoals Overvecht, Kanaleneiland en Zuilen.

Meestal zijn ze luidruchtig en niet zo beleefd naar de medepassagiers, maar hier is iedere dagelijkse forens op deze lijn wel aan gewend. Deze keer gingen ze alleen net te ver. Deze opgeschoten bedplassers vonden het leuk om hun mannelijkheid te laten zien door 2 (twee) volle deo-bussen leeg te spuiten in de bus.

Na een opmerking van een, wat stevige sterk-uitziende man van +/- 30 jaar, escaleerde de situatie snel. Het begon met schreeuwerig schelden door deze jochies, waarna 3 medepassagiers van Hollandsche afkomst (waaronder ik) ook maar zijn opgestaan om de eerste man te ondersteunen.

Er ontstond een scheldpartij en heftige discussie, tussen 4 Holandsche mannen en de 4 blagen. Wat mij nog het meest stoorde is dat de andere Marokkaanse Nederlanders zich ermee gingen bemoeien en de opgeschoten jochies in bescherming namen. Met opmerkingen als “zo erg is het toch niet“, en “jij bent toch ook jong geweest“. Gelukkig werd er niet geroepen dat wij blanken altijd de Marokkaanse medemens discrimineren.

Helaas wisten deze blagen hoe de deur van de bus met de hand geopend kon worden, waardoor ze net op tijd weg konden komen. De politie was zeer behulpzaam, maar net te laat. Wel kwamen ze met een volledig team, 2 motoren, 2 busjes en een GVU beveiligingsbus.

Wel zijn er ‘gelukkig’ camera beelden gemaakt en worden deze jochies vast wel gepakt. Ook werd ‘onofficieel’ gemeld dat er vaker last is van deze groep, en dat er wellicht in de nabije toekomst andere acties komen. Zoals beveiliging in burger, meer onaangekondigde controles, etc.

Wat mij het meest stoorde aan deze ervaring, is dat de andere Marokkanen in de bus zich achter deze blagen schaarde en niet samen met de rest het gedrag afkeurden. Hierdoor zorgen ze ervoor dat de Marokkanen in Nederland steeds sneller het imago tweederangs burgers krijgen, die geen respect hebben voor de medemens. En de rest van Nederland steeds vaker geen respect meer zal hebben voor de Marokkaanse Nederlander.

Eens/Oneens, geef je mening, maar houdt het beschaafd!